LIVE la National FM:
EMILY ISTRATE-IN MINTEA MEA
Cele mai frumoase saline din Romania pe care trebuie sa le vizitezi

O salina este o exploatare miniera din care se extrage sare. In tara noastra, acestea au fost reamenajate ca atractii turistice. In afara de plimbarile de care poti avea parte si de istoria fiecarei saline in parte, acestea au si cateva efecte benefice asupra starii sanatatii. Inhalarea aerosolilor trateaza afectiunile respiratorii, tulburarile de somn si chiar astmul. Iata cele mai frumoase saline din Romania pe care trebuie sa le vizitezi.

 

Salina Turda

Inclusa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, Salina Turda poate fi vizitata tot timpl anului. Dupa o reamenajare completa, Salina Turda detine acum sali de tratament, un amfiteatru, sali de sport, un lac dotat cu barci pentru plimbare si, nu in ultimul rand, o roata panoramica. Din cel mai inalt punct de pe roata panoramica se pot admira stalactitele din sare si privelistea de la inaltime.

Poti vizita Salina Turda de luni pana duminica intre orele 9 si 16, iar biletul de intrare este 20 de lei pentru adulti, 10 pentru copii, elevi si studenti si 12 lei pentru pensionari.

 salina turda vizitare

Salina Praid

In Dealul Sarii, la poalele muntilor Gurghiului ne asteapta Salina Praid. Baza de agreement amenajata in interiorul salinei are toate dotarile necesare: sistem de iluminat, wireless si televiziune, terenuri de joaca pentru copii, capela ecumenica, cafenea, cinema 3D.

Poti vizita Salina Praid in prima parte a zilei, de la ora 8 la ora 16. Pretul unui bilet este 25 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii.

salina praid obiectiv turistic harghita

Salina Targu Ocna

Una dintre atractiile turistice din perimetrul orasului Targu Ocna este Salina din Targu Ocna. In cadrul acesteia gasim amenajata o sala de spectacole si conferinte, un spatiu destinat expozitiilor fotografice, o pista de carting, sala de calculatoare si internet, mese de tenis si billiard si jocuri electronice. Cu siguranta nu te vei plictisi in Salina Targu Ocna.

Poti vizita Salina Targu Ocna intre orele 7 si 15, iar pretul unui bilet este de 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copii.

salina targu ocna program vizitare

Salina Cacica

In frumosul judet Suceava, in vecinatatea satului Partestii de Jos gasim Salina Cacica. Aici avem atractii turistice cum sunt capelele romano catolice si ortodoxa, imaginea cu Adam si Eva ca sculptura in sare, Lacul Sarat, sala de sport, muzeul minei si o minunata sala de ecou, in care se aud peste 8 reveniri ale ecoului.

Poti vizita Salina Cacica de luni pana duminica intre orele 9 si 17, iar pretul unui bilet pentru adulti este de 10 lei, iar pentru copii, 5 lei.

salina cacica

Salina Slanic Prahova

Daca mai lipseau motive pentru a vizita Valea Prahovei, Salina Slanic Prahova completeaza lista atractiilor turistice din aceasta zona. Aici se pot admira minunate sculpturi in sare ale lui Decebal si Traian, marele Mihai Eminescu. Alte dotari ale Salinei Slanic Prahova includ terenuri de sport, carting, o sala cu jocuri mecanice.

Poti vizita Salina Slanic Prahova de miercuri pana duminica intre orele 8 si  16. Biletul este de 20 de lei pentru adulti, 18 lei pentru pensionari si 16 lei pentru copii, elevi si studenti.

salina slanic prahova

Fotografie preluata de pe cunoastelumea.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cate dintre aceste saline ai vizitat?

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

Vremea azi
 • Bucuresti25 oC
 • Cluj-Napoca24 oC
 • Timisoara27 oC
 • Constanta18 oC
 • Iasi23 oC
 • Oradea26 oC
 • Brasov23 oC
 • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 16.06.2024

 • 1 EUR4.7627 Lei
 • 100 HUF1.4561 Lei
 • 1 GBP5.4233 Lei
 • 1 USD4.2726 Lei
 • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

nationalfm.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >
National FM
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti National FM pe Facebook